FAQ patiënten

 

Krijgt mijn arts inzage in wat ik invul op de vragenlijsten?

Nee, uw arts krijgt geen inzage in wat u invult op de vragenlijsten, uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Ik wil graag meedoen aan dit onderzoek. Kan ik mijzelf inschrijven?

Nee, dit is niet mogelijk. Patiënten kunnen zichzelf niet inschrijven voor deze studie. Alleen artsen kunnen zich voor deze studie inschrijven.

 

Welke medische gegevens worden er uit mijn medische dossier opgehaald?

De onderzoekers willen nagaan of uw specialist uiteindelijk een diagnose heeft gesteld voor de klachten waarmee u zich presenteerde op het spreekuur en waarbij video opnamen zijn gemaakt. Alleen gegevens met betrekking tot die specifieke klachten (zoals diagnose, vervolgbeleid en terugrapportage naar huisarts) zullen uit het medisch dossier worden opgevraagd. Er wordt bijvoorbeeld niet gekeken naar uw medische voorgeschiedenis.

 

Kunnen de gegevens uit mijn medische dossier ook in andere onderzoeken worden gebruikt als er eenmaal toestemming is gegeven?

Nee, er worden alleen gegevens uit uw medisch dossier verzameld die betrekking hebben op de klachten waarmee u zich presenteerde op het spreekuur waarbij video opnamen gemaakt zijn. Uw gegevens kunnen alleen verzameld en gebruikt worden voor de studie waarvoor u toestemming hebt gegeven. Uw gegevens worden dus niet voor andere onderzoeken opnieuw gebruikt, noch aan derden verstrekt.

 

Krijg ik nog bericht over de uitkomsten/resultaten van het onderzoek?

Als dank voor uw medewerking zullen wij u per mail in het voorjaar van 2014 informeren wat het onderzoek heeft opgeleverd.