FAQ artsen

 

Als ik DOO al heb gevolgd, voegt de training 'omgaan met lichamelijk onverklaarde klachten' dan nog iets toe?

Jazeker. De training 'omgaan met onverklaarde klachten' biedt naast een brede scholing in arts-patiënt communicatie ook een inhoudelijke scholing op het terrein van de onverklaarde klachten en somatoforme stoornissen.

 

Ik ben op congres en kan niet alle bijeenkomsten van de training volgen

Als je deel uitmaakt van de interventiegroep is het van belang dat je alle bijeenkomsten volgt. Omdat er min of meer tegelijkertijd een aantal trainingen gegeven worden kun je in speciale gevallen een dagdeel inhalen in een andere groep. Hierover kun je contact opnemen met Renée Schrijver van het Congresbureau (r.schrijver@erasmusmc.nl, tel. 010-7043879)

 

Wanneer weet ik of ik ingeloot ben voor de interventiegroep?

Zodra je je aangemeld hebt kan er een afspraak gemaakt worden met de onderzoeksmedewerker voor het opnemen van een spreekuur. Meteen daarna vindt randomisatie plaats en weet je of je in de interventiegroep gekomen bent en de trainingen in de komende maanden gaat volgen. Hierover krijgt u automatisch per e-mail bericht, ongeveer een week nadat de video opnamen zijn gemaakt.

 

Is er accreditatie aangevraagd voor deze studie?

SOLK is geaccrediteerd met 16 punten per groep (4 per bijeenkomst) door ABAN.

 

Wanneer krijg ik te horen of ik daadwerkelijk in de interventie groep zit?

De randomisatie vindt plaats direct nadat er video opnamen zijn gemaakt van een consult. U krijgt hierover per e-mail bericht ongeveer een week nadat de videoopname is gemaakt. Voor het inplannen van de video opnamen zal een onderzoeksmedewerker contact opnemen met u.

 

Wanneer en hoe word ik benaderd om een video opname te maken?

Op basis van uw inschrijving bij het Congresbureau van het Erasmus MC zult u automatisch een e-mail ontvangen met nadere informatie hierover. In deze mail zal een link zijn opgenomen waarop u moet klikken om aan te geven wanneer een opnamedag u schikt. Daarna zal een onderzoeksmedewerker contact met u opnemen en een afsrpaak inplannen.

 

Als ik d.m.v. randomisatie word ingedeeld in de controlegroep, wanneer kan ik dan de training volgen?

Degenen die voor de controlegroep loten krijgen de mogelijke trainingsschema's begin 2012 toegestuurd.

 

Kan ik na afloop een (kopie)bestand van mijn video opname krijgen?

Het terugkijken van een video van uzelf zal onderdeel zijn van de training consultvaardigheden. Tot die tijd is het in het belang van het onderzoek niet mogelijk uw video terug te kijken.

 

Als ik loot voor de interventiegroep, maar ik blijk toch verhinderd te zijn de geplande training te volgen op de dagen waarop deze gegeven wordt, kan ik dan alsnog in de controlegroep ingedeeld worden en de training in 2012 volgen?

Nee, er zal dan gekeken moeten worden naar mogelijkheden om deel te nemen aan de eerst volgende trainingsessie voor artsen die in de interventiegroep zijn ingedeeld. Een dergelijke trainingsessie zou ook in een ander ziekenhuis plaats kunnen hebben. Dit geldt ook indien u bijvoorbeeld verhinderd bent om 1 van de 4 sessies te bijwonen.